Daglige oppdateringer

Dag 37, Egersund - Farsund

Du vet det uttrykket "ingen kjenner dagen før solen har gått ned"..? Vel, min dag ble en smule annerledes, og mye morsommere, enn jeg tenkte i morges. Planen var å sykle de 6,6 milene fra Egersund til Flekkefjord, og så få skyss de 3 milene med tunneler som kommer rett etterpå. Deretter skulle jeg sykle til Lyngdal og overnatte der, for så å foreta et tidlig framstøt mot Lindesnes i morgen tidlig. Sånn gikk det ikke helt... 

Jeg startet fra Egersund i 8-tiden i et fantastisk vær. 19 grader og strålende sol. Terrenget er litt kupert de første milene, men det gikk helt fint. Etter et par timer var jeg innom en Prix-butikk i Sokndal og kjøpte ingredienser til en liten lunsj som ble inntatt ved ei idyllisk elv. Syklet videre mot Jøssingfjorden, og fikk repetert historien om hva som skjedde der under krigen og hvorfor "jøssing" etterhvert ble en hedersbetegnelse på norske motstandsfolk. Så var det forbi "Helleren" - gården som er bygd under et fjellutspring i Jøssingfjorden. Og så begynte monsterbakkene... Lange, seige motbakker i området Åna Sira. Jeg visste at de kom, så jeg tok det med ro oppover. Plutselig kommer en mann på sykkel opp på siden av meg og spør om jeg sliter? Neida, dette går fint, sa jeg så lett jeg kunne. Jeg tar det bare med ro oppover. Han ble liggende ved siden av meg, og vi kom i prat - ja, jeg var andpusten og ja, han var helt uanstrengt... Det viste seg etter hvert at han var 60 år og fra Stavanger. Han syklet hver eneste dag og hadde lyst til å sykle Nordkapp - Lindesnes en gang. Det som var svært merkelig var at han via omveier hadde lest om turen min i Nordlys! Vi hadde som dere skjønner mye å snakke om oppover bakkene. Måtte av og til be ham stoppe for at jeg skulle å få igjen pusten... 
For å gjøre historien svært kort: han ringte kona si og ba henne komme og hente meg i Flekkefjord og kjøre meg gjennom tunnelene. Så inviterte han meg like godt hjem til sommerhuset deres i Farsund, og der er jeg nå installert i ei leilighet i sokkeletasjen! Jeg har fått omvisning i Farsund. Blitt servert en utsøkt 3-retters middag med krabbesalat, grillmat og is med ferske bær til dessert. Og i morgen skal denne mannen sykle sammen med meg de 5 milene til Lindesnes... Jeg er helt overveldet! Det har vært en fantastisk dag. En sånn som man alltid vil huske :)
I morgen er det altså siste etappe, og det skal bli fint å avslutte dette prosjektet med stil. Drøye fem uker med konstant forflytning er nok. Gleder meg til hverdager nå. 
Vi høres! 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Inger-Torill | Svar 22.07.2013 10.05

Tenk å treffe slike mennesker! De finnes rundt oss, men det er sjelden at vi kommer i kontakt med dem!

Trude | Svar 21.07.2013 12.45

For en dag! Ei fantastisk jente møter flotte folk - det må jo bare bli bra! Lykke til med innspurten, sjarmøretappen! Og så - kom trygt hjem!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden