Daglige oppdateringer

Dag 36, Stavanger - Egersund

Dette var dagen for å sette fartsrekord! God medvind, flatt landskap det meste av veien , overskyet og 14 grader. 10,4 mil gikk unna på 7,5 timer inkludert to matpauser! Nice :D

Jæren er helt flat, og Nordsjøen står rett på fra vest. Det er mange store og flotte gårdsbruk langs veien og fint bygde steingjerder som deler opp teigene. Jeg har jo sett bilder av steingjerdene på Jæren før, og ikke helt skjønt vitsen med dem, men i dag forsto jeg. Vinden. Disse gjerdene må være en god avskjerming mot vind. Det var også massevis av drivhus langs veien, så det er tydelig at klimaet er bra for dyrking, men at en trenger le for vinden. 
Jeg har brukt klikksko hele turen, og kan ikke tenke meg å sykle uten. I 257 mil har det gått helt problemfritt - helt til siste rundkjøring før Egersund. Jeg løste ut høyre sko for å vente på en bil, men lente meg litt for mye til venstre og klarte ikke å få løst ut venstre sko i tide... Veltet rett ut i veibanen! Damen i bilen bak meg sto selvfølgelig stille, så ingenting ble skadd - bortsett fra stoltheten min som slo seg stygt :( 
Jeg hadde ikke trodd at jeg noen gang skulle hate gang- og sykkelstier, men sånn er det. Eller - hate er et sterkt ord - jeg modererer det til frustrert og forbandet over hvordan disse gang- og sykkelveiene er anlagt! De er i beste fall lite gjennomtenkt og kun ment for lokalbefolkningen. Jeg har opplevd sykkelveier som plutselig stopper mot en garasje eller bare tar slutt, som har solide stengsler som du ikke kommer forbi uten å gå av og leie sykkelen, som brått tar slutt på den ene siden av veien, for så å fortsette på den andre siden, eller som har så høye fortauskanter at du må gå av og løfte sykkelen over. I dag ble dette tatt til nye høyder, da de på en helt ordinær liten fjottvei ute i distriktet plutselig hadde klasket opp et forbudsskilt for gående og syklister! Jeg stopper og ser etter gang- eller sykkelvei i nærheten, men nei. Så snur jeg meg, og der er det jammen et likedan skilt i den retningen jeg kom fra! Her kommer jeg altså verken frem eller tilbake... Er det rart man blir lovbryter? Det viste seg etter hvert at jeg 2 kilometer før skulle ha tatt en gang- og sykkelvei (som for meg så ut som den gikk rett inn i et boligområde langt utenfor den retningen jeg skulle), og så ville jeg blitt ledet inn på den rette vei litt lenger fram. Go figure... Hvis Statens sykkelveiplanleggere trenger eksperthjelp, så kan jeg hjelpe. Jeg har også omfattende dokumentasjon på artige tilfeller av bråstopp i gangveier...Da har jeg fått blåst ut litt frustrasjon, og det var deilig :)
I morgen er det nest siste dag! Vi høres.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden