Daglige oppdateringer

Dag 35, Haugesund - Stavanger

Så ble det regn igjen. Det pøste ned på veien mellom Haugesund og Skudeneshavn, men på en måte gjorde det ikke så mye i dag. Det var lett terreng og bare 4 mil å sykle. Yr melder dessuten om sol fra i morgen, og da skal det visst holde seg bra en stund. Kanskje jeg får brukt t-skjorte og shorts igjen..? Det hadde vært deilig. 

Først var jeg innom Avaldsnes, som er en skikkelig vikingeplass. Harald Hårfagre har blant annet
hatt en kongsgård der, og han døde i 933. Det står en steinkirke på neset som ble bygget rundt 1250! Det kanskje mest spesielle finner en utenfor veggen på kirka - en 7 meter høy bautastein som lener seg så vidt mot kirkeveggen, men bare nesten. Det er 11 cm før steinen berører steinveggen. Det sies at dommedag kommer den dagen bautasteinen tar i veggen. 
Så syklet jeg videre til Skudeneshavn, som  er valgt til Norges sommerby. Det er jo en idyllisk liten plass. Nå var det mildt sagt grått og vått i dag og stedet tok seg vel ikke ut fra sin beste side, men hvite, små trehus er visst selve symbolet på sommersted for folk sørpå. Jeg spiste forresten en veldig god fiskesuppe der mens jeg ventet på ferga til Stavanger. 
Jeg har aldri vært i oljebyen Stavanger før, og var oppsatt på å få sett litt av den. Så etter å ha fått sjekket inn på Rica-hotellet og vært i dusjen var det rett ut i gatene væpnet med bykart og paraply. Det vil si, først nødet resepsjonisten meg med en helt nystekt vaffel med eplesyltetøy! Det var nydelig :) 
Ja, så fikk jeg gått gjennom gamlebyen, ned i vågen (eller heter det vågen bare i Bergen kanskje..?), over til shoppinggatene og til og med droppet innom Domkirken rett før den stengte. Jeg hadde avtalt å møte kjentfolk for å spise middag, og det var veldig hyggelig :) 
Nå er det bare 3 dager igjen før jeg er på Lindesnes. Jeg har ingen tro på at det blir lette dager. Det vil si, de første milene nedover Jæren i morgen blir kanskje lette hvis værmeldingen slår til - sol, 18 grader og 7 sekundmeter MEDvind!!! Ryktene sier så at veiene sør for Egersund er rene berg og dalbanen og utrolig tung å sykle. You win some, you loose some... Jeg vurderer å bruke E39 en del for å unngå de verste veiene, men der er det heftig trafikk og mange tunneler. Pest eller kolera... Skal, skal ikke... 
Det skal uansett bli deilig å komme i mål på Lindesnes på søndag. Men så må jeg jo også komme meg derfra og hjem. Det har jeg ikke lagt en plan for enda, men det ordner seg. I verste fall får jeg bruke en dag ekstra og sykle til Kristiansand. Synd man ikke har kjentfolk i området med sykkelstativ :) 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Anne-Lise | Svar 20.07.2013 03.27

Det er fint med litt historie undervisning..... tror ikke jeg fulgte med saa mye "I de dager".... Takk skal du ha, og lykke til de siste milene:)

trude | Svar 19.07.2013 01.38

det er meldt solskinn og varme i sør, så de siste dagene bør bli bra, sånn sett. Det nærmer seg målet for hvert tråkk. Vi heier fortsatt!
trude

grete | Svar 19.07.2013 00.36

Stå på de siste dagan. Du har bare småtteri igjen.
Go avslutning.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden