Daglige oppdateringer

Dag 33, Leirvik - Bergen

Ja, dagens vær var egentlig en blåkopi av gårdagens, nemlig regn, regn, regn... = kaldt = vått, men humøret var adskillig bedre i dag etter at jeg hadde fått sove godt og lenge i natt :) 

Dagen startet i Leirvik i morges, et lite sted helt ytterst i Sognefjorden. Først var det over fjorden med ei ferge, så syklet jeg nesten 4 mil på en smal og kupert vei, og så ny ferge til over til Mongstad. Jeg holder meg stort sett på lite trafikkerte veier, og har ikke tilbragt mer tid på E6 eller E39 enn høyst nødvendig. Fordelen er at du nesten er alene på veien og slipper bruke mye energi på å følge med på trafikkbildet rundt deg. Ulempen er at disse veiene i større grad følger terrenget og dermed er mer kuperte. I dag har det i stor grad gått opp og ned og opp og ned og opp og ned og så videre... 4 mil tar da fort 4 timer, og du kan glemme å rekke den første ferga! Men jeg kom da fram etter hvert og over til Mongstad. Selve rafineriet var for meg uinteressant. Bare noen få kilometer fra det ligger imidlertid Vardetangen, som er Norges vestligste fastlandspunkt, og i min jakt på Norges ytterpunker var det viktig å komme seg dit. Nå gikk jeg ikke stien ut til selve punktet, for det hadde jeg ikke fottøy til, men jeg syklet så langt veien gikk - til Vardetangen snøggbåtkai i Ervika. Ergo kan jeg si at jeg har vært på Norges vestligste veipunkt på fastlandet. Da er det bare det sørligste punktet igjen :)
Jeg tok buss de siste milene på dagens etappe. Ikke lett å skulle finne veien inn til Bergen sentrum når en er syklist. I kveld har jeg vært ute og spiste middag sammen med min tante og onkel, og det var et veldig hyggelig møte :) Det blir ikke så ofte en ser hverandre. 
Nå har jeg behov for en rolig dag kjenner jeg, og da passer det bra å ta hurtigbåten ned til Bømlo i morgen tidlig, og så sykle til Haugesund eller litt lengre. Håper på flat vei og oppholdsvær! Opprinnelig skulle jeg å ta turen innom Rosendal i Hardanger, men det må bli en annen gang. Det blir en for stor omvei og krever litt for mye logistikk. Yr melder litt bedre vær fremover og ingenting hadde vært bedre :)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

John | Svar 17.07.2013 20.21

Nå flyr vi over hodet på deg på vei hjem. På rute fra London. Fra + 28 og sol til 12. Skal rulle etter frokost i morgen tidlig. Husk: ikke lange biten igjen.

John | Svar 17.07.2013 00.20

Fint det går greit. Her i sør England savnes sykkelen. Hjem i morgen. Skal ta en etappe da. Ikke den lengden du opererer med. Stå på. Bare unnabakke igjen!

Trude | Svar 17.07.2013 00.18

Elin ! Nå ønsker jeg deg bare mild medvind og mange bortover og nedoverbakker!!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden