Daglige oppdateringer

Dag 29, Molde - Geiranger
For en dag!
Jeg tok bussen fra Molde til Åndalsnes før klokken 8 i morges. Det var to grunner til bruk av buss - for det første en undersjøisk tunnel forbudt for syklister, og for det andre å korte litt ned på en ellers svært lang og krevende etappe. Det ble 8,9 mil til slutt, og jeg brukte knapt 11 timer fra Åndalsnes til Union Hotell i Geiranger. Fremme kl 20.45. 
 
Men altså - for en dag og for et fantastisk stykke Norge jeg har syklet gjennom! Dette har vært turens høydepunkt - bokstavelig talt :) Jeg har nemlig egenhendig tråkket meg opp over 1.700 høydemeter fordelt på to fjelloverganger. Motbakkene mot Trollstigen starter like etter Åndalsnes. Det går jevnt oppover fra første tråkk og en når ikke det høyeste punkter før etter 2,4 mil. Det som kalles Trollstigen er bare 7 km lang, og da har veien 10 % stigning. Det er ganske bratt... Resten er bare litt slakere. Det var fint vær i dag, og det krydde av turistbusser, bobiler og personbiler opp den smale og svingete veien. Likevel gikk det ganske greit å være syklist. En mann tutet og viste tommelen opp. En annen syklist leide sykkelen oppover, og da jeg tråkket forbi ham sa han: "Ah! You are super!" Sånne tilrop gjemmer man på ei stund :)
Like etter det høyeste punktet på Trollstigen begynner en mange mil lang nedkjøring mot Valldal. Etter kun kort tid syntes jeg plutselig det ble så rar lyd, og sykkelen oppførte seg litt rikkelaktig. Terje har presisert at alle lyder må sjekkes! Jeg trodde først det var bremsen som hadde hengt seg opp, og bremset et par ganger, men det var det definitivt ikke. Så gikk jeg av sykkelen. Det tok litt tid, men plutselig oppdaget jeg problemet. Den høyre skruen til bagasjebæreren hadde knekt! Krise! Bagasjen er tung og nå trykket den skjeve bæreren skjermen ned mot dekket. Ka svarten gjør æ no..?! Ikke hadde jeg ekstra skrue. Heller ikke streng. Og hvert fall ikke metallbor for å fjerne det som sto igjen i hullet! En quick fix var imidlertid helt påkrevd, og det jeg hadde var strips. Satte den tykkeste stripsen jeg hadde gjennom avstandshylsa, sykkelramma og bæreren, og fikk festa dette sånn noenlunde sammen. 
Det som var helt strålende var at jeg var i den lange nedoverbakken, og for å gjøre historien kort så jeg etter omtrent 20 km plutselig ByggTorget foran meg. Der har de i alle fall skruer og mannfolk tenkte jeg, og svingte inn foran butikken. (Nei, æ skjemmes ikkje av å si det!) Klokka var 15.45 og de skulle stenge klokka 16. En kjekk ung mann skjønte problemet og fortvilelsen tvert. Han fant nye skruer og oppdaget også at det fantes et annet sted bæreren kunne festes. Det var fort gjort og betaling skulle han ikke ha! Det var en meget lykkelig syklist som fortsatte til Linge og tok ferga over til Eidsdal. Ble bare heftet en bitte liten time til sammen. Bare husk det - ByggTorget Valldal Høvleri AS hjelper kvinner i nød! 
Etter å ha kommet over til Eidsdal fant jeg fort ut at jeg ikke var ferdig med oppoverbakker. Der var 7 nye km med klatring og enda 14 km før jeg kom til Ørneveien og kunne se ned på Geirangerfjorden. Det har vært en lang og slitsom dag, men en flott dag full av opplevelser :)
Jeg rundet forresten 200 tilbakelagte mil i dag. Da er det knapt 100 igjen før jeg er i Kristiansand. 
Og i morgen bærer det videre mot Stryn. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden