Daglige oppdateringer

Dag 27, Trondheim - Kristiansund

Etter en god natts søvn og en meget god frokost på Rica Bakklandet Hotel hadde jeg to timer til å bese Trondheim. Da valgte jeg det mest opplagte turistmålet Nidarosdomen. For en imponerende katedral! Jeg tok en guidet tur gjennom byggverket og fikk høre om Olav den Hellige og Olav Kyrre, som startet byggingen av kirken, de ulike byggeepokene som tydelig kan sees i utsmykking, søyler, vinduer, bueganger og de forskjellige fløyene. Guiden satte historien med byggingen og utvidelser av kirken sammen med andre hendelser i Norges historie. Svartedauden tok for eksempel livet av mer enn 1/3 av befolkningen i byen, og det tok 150 år før folketallet var på samme nivå som i 1348! All byggeaktivitet stoppet selvfølgelig opp i disse årene. Deretter kom Norge under Danmark og all skatt, kirkesølv og andre verdier ble sendt sørover og smeltet om. En virkelig interessant historietime i kirken, og fint å få frisket opp gamle kunnskaper :)

Ja, så tenkte jeg at siden jeg har vært så dristig å klatre opp i to fyr, og ikke minst overlevd besøket i Torghatten, så måtte jeg bare opp i tårnet i Nidarosdomen også. 170 høye trappetrinn i en utrolig trang vindeltrapp som ikke hadde et eneste hvileskjær. Har gode lårmuskler for tiden, så veien opp var absolutt ingen problem :) Da er det verre å måtte bli der oppe. Tror jeg var den første som returnerte ned i sikkerhet igjen... Jeg har, som dere vel har skjønt, disse to slitsomme typene "Klaus" og "Høyde" med etternavn "Skrekk" som bor inni meg. De setter begrensninger for hva som føles behagelig og morsomt, men jeg er veldig fornøyd når jeg klarer å ta innersvingen på dem! 
Hurtigbåten til Kristiansund tok tre og en halv time gjennom vakkert kystlandskap. Kom hit ca kl 16, og innen jeg hadde funnet hotellet og sjekket inn hadde det meste av museer og severdigheter stengt...  Jeg har imidlertid spist middag i Smia - baill og klippfiskboller! 
I morgen er det Atlanterhavsveien :) 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden