Daglige oppdateringer

Dag 17, Engeløya - Kjerringøy

6,7 mil på 4.30 + 1 time ventetid og 2 timer på båten.

Dagens sykkeletappe startet sent fordi hurtigbåten ikke skulle gå fra Nordfold før 16.30, og jeg hadde bare 4 mil dit. Derfor ble det tid til en times vandring i vikingenes fotspor først. Det var gravhauger og bautasteiner og mye mer som en må ha et trent blikk for å oppfatte. Jeg må innrømme at jeg ikke helt klarte å sette meg inn i tilværelsen for 1.000 år siden, men jeg ser helt klart at stedet må ha vært perfekt for handel, fiske og jordbruk i uminnelige tider. Ei stor steinkirke lå bare to steinkast fra hytta jeg leide. Det er alltid interessant å se kirker og gamle kirkegårder, og denne kirka hadde en fløy som var bygget på 1200-tallet! Resten var "bare" 3-400 år gammelt. Dessverre var det ikke mulig å gå inn for å se. 

Deretter syklet jeg til hurtigbåtkaia i Nordfold. Det er denne båten som bare har tre avganger i uka! Du må bare være der i rett tid, ellers er det stakkars deg... Vel, jeg kom (selvfølgelig) nesten en time før båten skulle gå. Spiste litt, sjekket mail og hadde det fint. Klokka ble 16.20. Ingen andre enn meg der. 16.25. Fremdeles alene og ingen båt i sikte. Uroen begynte å kile i magen. 16.30. Samme tilstand på kaia, men i magen var det nesten panikk. Hadde jeg bommet på avgangstiden?! Var det feil med båten? Sjekket nettsiden, men der sto det ingen ting om at det var innstillinger. Bare en ting å gjøre - ringe båten! "Hei. Æ står på kaia i Nordfold og lure på om æ har tadd feil av rutetia... Skulle ikkje båten gå no klokka 16.30..?" "Jau, vi kjæm. Vi e berre litt førsænka, men e dær straks". Takk og lov. Det var dagens dose med spenning :) 
På båten kom jeg i snakk med hyggelige folk, og vi utvekslet tips om steder å besøke på Nordlandskysten og i Finnmark. Tiden går fort når man er i hyggelig selskap. 
 
Nå må jeg innrømme at det begynner å bli mye Hamsund... Han har vært hovedperson fra jeg kom til Hamarøy. Men likevel er det litt dumt at det ikke er åpent i de ulike severdighetene her på Kjerringøy før jeg drar i morgen tidlig. Stedet har vært brukt som bakgrunn for innspilling av flere filmatiseringer av Hamsunds bøker og Karl Erik Harr har utstilling av en del av sine "Hamsundmalerier" i Zahlfjøsen. Jajja. Da har jeg et påskudd for å måtte komme tilbake :)
Det var alt for i dag. I morgen sykler jeg til Bodø, og da kommer min venninne Jorunn, som skal sykle sammen med meg med til Trondheim. Gleder meg til det. Vi høres :)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Ellinor | Svar 01.07.2013 21.58

Så flott å lese om det du ser og opplever på turen Det er nesten som å være med deg! Håper du får en flott sykkeldag i morgen også. Klem herfra

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden