Daglige oppdateringer

Dag 16, Skutvik - Engeløya i Steigen
6,6 mil. Brukte 9 timer. Rein kosedag :)
 
I morges tok jeg hurtigbåten  fra Skutvik på Hamarøy til Bogøy i Steigen klokka 7.30. Så sykla jeg "feil vei" i nesten 2 mil for å få massasje hos fysioterapeut Astri i Leinesfjord! Ah! Det var så deilig :) Full overhaling! Nydelig. 
Deretter dro jeg tilbake og videre nordover til Engeløya. Nordland nord for Bodø er naturmessig helt spektakulært. Alt turistbrosjyrene sier er sant! Det er flotte fjell, fjorder med fantastiske sandstrender med blågrønt vann, og irrgrønne marker med sauer og kyr på beite og - ja, det er vanskelig å beskrive idyllen. Det er som Terje Nilsen sier i sin kanskje mest kjente sang "Mjelle" - "...du må ha vært der for å kunn forstå". Engeløya er helt spesielt vakker, og bak hver sving dukker det opp et nytt fotomotiv. Øya har også et utall severdigheter og historiske steder som jeg synes det er artig å besøke. Det første i dag var et kombinert galleri og kafe der jeg bestilte "møsbrømlefs". Har du smakt det..? Håper jeg ikke støter noen når jeg sier det var - interessant... Tynn, tynn lefse som smøres med en saus av vann og brunost og varmes med rømme og sukker, tror jeg det var. I alle fall en lokal spesialitet. Utrolig mektig. Klarte ikke spise alt... Det flotte med å sykle i ferien er at du kan sise ALT du vil, og det er ikke antydning til å legge på seg :D 
Var også på Batteri Dietl i dag. Et stort kanonanlegg som tyskerne bygde opp i løpet av krigen. I morgen skal jeg gå i vikingenes fotspor og forhåpentligvis få besøke kirka, der den eldste delen er fra 1200-tallet. 
Dere har vel skjønt at jeg storkoser meg på tur. Denne form for ferie passer meg perfekt. Jeg liker litt aktivitet, men uten at det blir ekstremt. Okei, noen vil si at turen min er ekstrem, men alle som er i normalt god form kan klare det jeg gjør! Hver dag starter med at vekkeklokka ringer mellom 6 og 7. Så bruker jeg goood tid på å vokne og spise og pakke - sikkert to timer. Jeg er min egen herre og ingen forventer eller forlanger noe av meg. Jeg kan stoppe når det passer meg. Snakke med de menneskene jeg møter. Se på de tingene som interesserer meg og er i det hele tatt min egen herre. Det er antistress og helt fantastisk. Kommer alltid til å huske denne sommeren. 
Nei, det får være nok for i dag. I morgen bærer det sørover til Kjerringøy. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden