Daglige oppdateringer

Dag 14, Harstad - Sørkil

9,6 mil på 7 timer og 20 minutter + 1 times fergetur fra Lødingen til Bognes.

Kollega Kjeldsen kom med hurtigbåten til Harstad klokka 10 i morges, og da kom jammen sola og varmen også! Jeg har definitivt hatt min flotteste dag på sykkelsetet. 22 grader, strålende sol, nesten ingen vind og storslått natur. Tror en kan si at vi har syklet gjennom en turistbrosjyre. Terrenget var relativt lettsyklet og vi hadde ei ferge å nå... I dag krysset vi forresten fylkesgrensen til Nordland, og dermed har jeg unnagjort 1/3 av distansen jeg skal sykle! Har tilbakelagt mer enn 100 mil, og det blir bare artigere for hver dag :)
Det var heftig trafikk ut fra Harstad, og da er det flott med gode gang- og sykkelstier. Jeg må innrømme at jeg begynner å få et ganske anstrengt forhold til disse. Årsakene er mange. De er for det første ofte belagt med elendig dekke. Hull, lapper, grus innimellom og humper gjør sykling i beste fall ukomfortabelt - i verste fall direkte farlig. Så har vi de tilfellene der sykkelstien enten bare plutselig stopper eller den fortsetter på andre siden av europaveien. Andre ganger tar stien av fra hovedveien, inn i et boligområde - og forsvinner i intet... Da har jeg ikke nevnt hunder som napper etter ankler, barn som leker eller rullestoler og barnevogner. Nei, jeg foretrekker veibanen, og gjør alt jeg kan for å bidra til at trafikken skal gli smidig forbi meg og ikke provosere - holder hvitstripa, er godt visuelt synlig, gir tydelige tegn og - smiler pent :) 
En dyrekjøpt erfaring har vi forresten fått med oss i dag. Aldri, aldri, ALDRI sykle på varm, nylagt asfalt! Vi satt så og si FAST i veien etterpå og måtte stoppe og skrape ett og ett dekk fri for seig, svart, oljete asfalt. 30 minutter tok det! Kjenner enda lukta i nesen. 
Nå er vi installert på ei hytte i Sørkil. Har fått dusja og nyter nå en øl. Dragøy skriver. Kjeldsen svarer på mail. Life is good! 
Høres :)

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Gudmund | Svar 28.06.2013 12.18

Det frister veldig å sykle noen av etappene dine, men må nok holde meg foran PC'en får å få ferdig tilbudene før ferien. Hils Arnulf.

Trine-Lise | Svar 28.06.2013 01.22

Nådde eller akkurat ikke 5-ferga? Kos dokker på Hammarøy. Ser ut til at været blir bra i morra også - regn litt lengre sør i Nordland.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden