Daglige oppdateringer

Dag 10, Langfjordbotn - Sørkjosen

9,7 mil på 8 timer og 50 minutter. 

I dag syklet jeg fra Finnmark, vårt desidert største og mest varierte fylke, og inn i Troms. Jeg har tilbakelagt 70 mil på gode (!) Finnmarksveier, og la meg aller først kort oppsummere fylket. Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det gjerne: Finnmark er et undervurdert ferieland! Okei, det er ikke så ofte sol og varme, men det er jammen spektakulær natur, hyggelige mennesker og utallige aktiviteter å krydre ferien med. Naturen er uendelig variert fra det ytterste nakne skjær til frodige, grønne områder litt lengre inn i landet, fra uberørt villmark til urbane strøk. For den aktive finnes tilbud og opplevelser som spenner vidt, fra badeland, laksefiske i elv, havfiske eller jakt på kongekrabbe, fjellvandring, nasjonalparker og fugletitting til konserter og festivaler av ymse slag. For geologen må Finnmark være et eldorado, med fjell og stein som forteller en historie du må ha universitetsutdannelse for å forstå. For den historieintersserte finner en spor etter mennesker mange tusen år tilbake - for ikke å snakke om tydelige tegn fra siste krig.  Hele fylket ble som kjent forferdelig rammet av tyskernes "brente jords taktikk", de brant alle hus, tok eller skjøt alle husdyr og tvangsevakuerte befolkningen. Det er knapt et hus som er eldre enn 70 år. 
Mange bygder er preget av forfall og fraflytting, mens andre er livskraftige tettsteder der det bygges og vedlikeholdes. 
Folk er stort sett åpne, nysgjerrige, vennlige og lett å komme i kontakt med. De åpner med: "kor du kommer fra" og så er praten i gang :) 
De to siste dagene fra Alta og hit har jeg tenkt mye på pappa. Han og bestekompisen Kristian var i sin pure ungdom ei uke på fisketur på Finnmarksvidda, og så syklet de hjem fra Alta til Tromsø! Dette var på slutten av 40-tallet, så turen gikk nok på grusveier og med sykler med ballongdekk og uten gir. For en forskjell fra dagens veistandard og sykkelutstyr! Han var så interessert i den turen jeg skulle ut på, og gledet seg til å følge med på bloggen min. Men i februar døde han etter ett års kreftsykdom. Det er vemodig å tenke på. 
Så til dagens utfordring, som var turen over Kvænangsfjellet! Hadde grudd meg til den distansen i lang tid, helt uten grunn... Jajja. Det tok jo nesten to timer å forsere 7,5 km, inkludert fire korte vanningspauser, men det gikk jevnt og trutt oppover. Det var godt å komme opp til Gildetun :) Drøyt to mil før Storslett begynte det å regne skikkelig, så det var en søkkvåt, men lykkelig dame som sjekka inn på Gjestehuset. 
Jeg må si jeg er søkkimponert over kroppen min, som leverer, dag etter dag. Jeg er sliten og lei av å sykle når jeg kommer til dagens mål, men kjenner at jeg har masse krefter igjen. Om natta sover jeg som en stein, selv om midnattsola flommer inn vinduene. Det har jeg aldri gjort før :) Nakken er forresten også mye bedre! Så hva kan man klage på..? Ikke en ting!
Og i morgen gleder jeg meg til å møte min aller beste venn gjennom 32 år igjen. Tirsdag har vi nemlig 30 års bryllupsdag, og siden jeg er tilhenger av å feire det som kan feires må han komme til meg :)
Vi høres! 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

vesla Simonsen | Svar 26.06.2013 01.37

Jeg er mektig imponert!! Dette er en prestasjon av rang. Heia Tromsø

Nils Petter | Svar 24.06.2013 21.49

Hei Soester. Du e TOEFF!!

Hei fra brodern!!

Stein Henriksen | Svar 24.06.2013 20.11

God tur videre Elin! Det er en flott blogg som tar form dag for dag. Du beviser at elefanten kan spises, bare man deler den litt opp. Jeg er imponert!

Ellinor | Svar 24.06.2013 12.08

Så flott at nakken er bedre. Og hele du "søkkimponere" - både kropp og sinn
Lykke til videre på reisen, jeg heier på deg!
Klem fra Ellinor

Grete Nergaard | Svar 24.06.2013 00.03

Sier atter en gang HURRA - for ei Dame, ha fortsatt en fin tur ( nesten misunnelig, men det kan en ikke si...)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden