Daglige oppdateringer

Dag 9, Alta - Langfjordbotn
8 timer og 20 minutter på 8,3 mil. 
Det tar sin tid å vokne og stå opp, organisere seg selv og bagasjen og komme i gang med dagens etappe. Men det er deilig å kunne bruke litt tid. Det er ingenting som haster. Ingen som stiller krav. Ingen som trenger noe fra meg. Bare meg selv og mine egne krav å tilfredsstille - de kan for så vidt være tøffe nok i blant :) 
Dagen startet med et besøk på helleristningfeltet på Hjemmeluft utenfor Alta City. Jeg fikk litt samme følelse der som jeg hadde på Heksemonumentet i Vardø - det har jammen bodd folk i dette landet i tusenvis av år! Tenk for en annen verden de levde i. En helt annen kultur og andre ting å bekymre seg for. For et slit de hadde for å skaffe mat og varme og for rett og slett å overleve. Så mange skjebner...
Det ble det en ny dag med bra sykkelvær. Overskyet, men med en fin temperatur, så jeg syklet i shorts hele dagen. Og vinden var absolutt til å holde ut! Jeg stoppet for å spise utenfor kirka i Kåfjorden like ved Alta, og der sto et monument over Rallarfamilien som Per Ung har laget. Det var stor kobberproduksjon i Kåfjorden på 1800-tallet. I 1840 bodde det mer enn 1000 mennesker i bygda! De fleste gruvefolkene var innvandrere fra Nord-Finnland og Nord-Sverige. For et liv de hadde med tungt arbeid, hyppige sprengningsulykker, høy barnedødelighet og vanskelige kår. Det er dem dette monumentet er reist for. 
Videre syklet jeg forbi Talvik, der jeg endelig fant en bensinstasjon som hadde luftfyller med manometer! Nå er det endelig riktig lufttrykk i dekkene :) Sykkelen fungerer forresten helt utmerket! Tor Espen: du har gjort en god jobb med å finne sykkel og gode hjul! Jeg er flink pike og tørker av kjedet annenhver dag og har på ny olje som du har instruert meg. Bare en ting som bekymrer meg en liten smule - jeg synes egentlig at deg er mer lyd fra kjedet (eller området rundt) nå enn da jeg startet. Ingen ulyd - mer som en dur når jeg IKKE trør! Jeg aner ikke om det er noe som må sees på eller om det er naturlig... Godt at jeg skal møte selveste Terje Vaktmester om to dager :D Ta med verktøy, Terje! 
Langfjorden er 3 mil lang, men lettsyklet. Ikke så mye mer å si om den saken. Nå er jeg vel installert i hytte på campingplassen. Har vært hos Ole Magnus og fått kjempegod kjøttsuppe og bløtkake til dessert! Snakk om trivelig velkomst :) Tusen hjertelig takk! 
I morgen bærer det videre, og da kommer jeg til mitt hjemfylke Troms og det fryktede Kvænangsfjellet... Har hørt at det skal være både bratt og langt. Nå har jeg for så vidt klatret over mange fjelloverganger på min vei i Finnmark, så jeg klarer vel dette også. Ett tråkk av gangen, så kommer man opp til slutt :) 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Grete Nergaard | Svar 23.06.2013 00.35

Jeg følger med, leser kartet og synes du er suuupertøff!!! Dette kommer du til å klare:D

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden