Daglige oppdateringer

Dag 7, Havøysund - Skaidi
11,3 mil. 12 timer og 16 minutter. 
Dagen begynte med sol og 12-15 grader, så etter kun kort tid måtte jeg stoppe flere ganger og gjøre lettelser i påkledningen. Av med knevarmere, overtrekk til skoene, langarmet genser og etterhvert måtte også den lange buksa av. Så for første gang ble det sykkelshorts og kortermet med bare vindjakke over. Ja, for det var dagens enerverende problem - vinden! Jepp, vi snakker om typen MOT og absolutt ikke med-vind. Det var utrolig frustrerende. Du trør opp og du trør ned. Du legger deg framover og virkelig jobber for å få framdrift. Men vinden kastes mot fjellveggen og treffer deg fra alle kanter i heftige kast. To ganger var jeg redd for å havne i grøfta. 
 
Men - nasjonal turistvei fra Havøysund til Kokelv er virkelig verdt en tur! Det er grønt og frodig og flere flotte viker, bukter og fossefall. De har bygget opp en kjempefin rasteplass på det vakreste stedet på veien og ja, jeg er glad jeg la ruta om Havøysund :) 
 
Jeg må kanskje gjøre litt endringer på distansen. Det blir for utmattende å sykle i over 12 timer. Mulig at Finnmarks topografi gjør det ekstra slitsomt. Uansett tror jeg at 8-9 mil er nok på en dag. Så kan man heller øke distansen de dagene det er forhold for det. Når det ikke er motvind og uendelig mange og lange evighetsbakker å forsere på laveste gir... 
Jeg tror dette blir dagens innlegg. Klokka er passert 22 og jeg har enda ikke vært i dusjen. I morgen går turen til Alta, og da blir det "bare" 9 mil. Forhåpentligvis med litt snillere vindforhold...

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Anne-Lise | Svar 21.06.2013 19.01

Du står han av!!!! Håper du har en bedre dag I dag. Utrolig fint der du var igår. :)

Karina | Svar 21.06.2013 16.47

Artig å følge deg. Trø på videre og lykke til

Judith og Even | Svar 21.06.2013 00.28

Vi følger og føler med deg. Måtte medvinden stå deg bi. Vi sitter på hytta og skuer mot den nye veien som AE bygger. En autostrada av en veg, høy og bred.

Trude | Svar 21.06.2013 00.24

Krysser fingrene for med-vind i morgen! Fint å få slå av en prat! lurt å tilpasse øktene til bakker, vær og vind - det e du som e sjef over turen.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden