Daglige oppdateringer

Dag 1, Vardø - Vadsø

Det ble en kort natt og grytidlig morgen i dag. Å stå opp klokken 03.45 er alt for tidlig, men nødvendig når flyet går klokken 06.00. Sykkel og utstyr var allerede pakket i bilen - og det smerter å fortelle at bagasjen ble veid inn til 22 kilo..! Og jeg som var så sikker på at dette kom til å bli rundt 15 kilo... Helbom... Jajja. 

Flyturen med Widerøe gikk fint. Det var den berømte "melkeruta" som tar nesten 3 1/2 time og går via Hasvik, Hammerfest, Berlevåg, Båtsfjord før Vardø. Da var jeg skikkelig kvalm og uvel... Ikke den beste start jeg kunne tenkt meg, men det var til jeg møtte de utrolig hyggelige mannfolkan på Avinor i Vardø! De ordnet en stor hall der jeg kunne stå og montere sykkelen igjen, de ordnet et verktøy jeg manglet, fylte luft i dekkene og ga meg kaffe og en hyggelig prat. Og de tok til og med hånd om den digre pappeska jeg hadde pakket sykkelen i. Hjertelig takk!   

Så dro jeg innom heksemonumentet. Tok en taxi begge veier for å slippe å sykle den undersjøiske tunnelen til Vardø. Det er laget for å minnes de som ble brent på bål som hekser på 15- og 1600 tallet. Det var virkelig verdt et besøk. Får deg til å tenke...

Endelig var det tid for første sykkeletappe. 72 kilometer til Vadsø. 5 timer og 5 minutter inkludert noen små stopp i frisk vind, men heldigvis kom den stort sett fra siden og bakfra. Landskapet ytterst på Varangerhalvøya kan best beskrives som nakent, forholdsvis flatt og vidt. Stein, grus og noen gresstrå. Noen steder, der det var litt le for vinden, sto det kratt med lav og vindskjev selje. Ellers ikke mye vegetasjon. Det var ca 8 grader, og med den kalde vinden fristet det ikke å stoppe. Ikke hadde jeg gass for å lage REAL heller, Monica, for den ble selvfølgelig konfiskert på flyplassen i Tromsø...  Ka man tenke med..?

Nå har jeg fått en dusj, en øl og litt pizza. Tid for seng... Jeg legger opp til 12 timers søvn :D Snakkes i morgen!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Trine-Lise | Svar 15.06.2013 00.25

Sov godt:) du skulle jo egentlig vært på Hamningberg, men har stor forståelse for at det ikke ble prioritert Heksemonumentet er en vekker. God tur videre.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden