Mat er viktig

Mat på turen

Folk spør meg hvordan jeg skal gjøre det med mat underveis på sykkelturen – og det har jeg også lurt på… De som kjenner meg vet at jeg har en stor lidenskap for mat og matlaging. Jeg er langt over middels opptatt av ferske råvarer og å lage alt fra bunnen, men hvordan skal jeg klare det i de 6 ukene jeg har begrenset vareutvalg, lagringsplass og hjelpemidler?

Mat er et tema på alle blogger jeg har lest fra andres Norge-på-langs-turer, og på testturene mine i sommer fikk jeg erfare hvorfor. En forbrenner masse kalorier i løpet av en dag, og det gjør at en blir svært sulten og spiser ofte. Det er imidlertid langt mellom butikker, bensinstasjoner eller spisestedene langs veien. Innkjøp må derfor planlegges godt slik at en har nok mat til et par dager om gangen. Det er faktisk ikke så lett å beregne frokost, lunsj, middag og mellommåltider for 2 dager, når kriteriene er at varene må veie lite, ta liten plass og kreve minimalt med kjøling. I tillegg skal maten gi den næringen jeg trenger, være variert, ikke ta for lang tid å tilberede og smake godt (viktig punkt!).

Når man er på langtur er det de basale behov en merker best – sulten, sliten, trøtt, tissetrengt… Det skal helst gå fort å få i seg næring, og jeg opplevde faktisk at jeg ikke hadde så lyst på mat når dagens etappe var slutt. Jo mer jeg tenker på det, jo mer kjenner jeg at disse ukene nok ikke blir tilbragt over grytene, annet enn å koke opp vann til RealTurmat, havregrøt og kanskje et egg eller pasta. Desto viktigere blir det å finne de gode matopplevelsene langs ruta, som for eksempel småskala matprodusenter og gode restauranter med det lille ekstra. Da blir matopplevelsen likevel blir en del av turen, og det var jo også meningen :)

Uansett tror jeg nok at dette blir en slankekur-tur…

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden