Det lille ekstra...

En høyere mening

Jeg har lest en del blogger fra andre som har syklet Norge på Langs, og noen av dem har hatt "en høyere mening” med sine sykkelturer. De skulle besøke flest mulig fyr eller ta bilder av stavkirker, samle inn penger til gode formål, promotere en gruppe mennesker eller hilse på flest mulig venner.

Mitt ønske for turen er først og fremst at det skal være en opplevelse for livet - min søte karamell av minner som jeg tar fram og nyter når jeg har behov for det. Det er derfor ikke om å gjøre å komme fortest mulig fra øst til nord til vest og sør. Jeg vil heller legge løypa om steder og severdigheter som gir glede og opplevelser. Turen skal sånn sett bidra til minner, utvikling og læring.

Min store hobby er mat og matlaging. Det er derfor snublende nært å bruke denne reisen til å lære mer om mat og råvarer. Vi har så mange flotte småskalaprodusenter i dette landet som stolt leverer ost, øl, fisk og sjømat, spekemat, urter og fjærkre til de beste restauranter i inn- og utland. Tenk å kunne få oppleve disse dedikerte produsentene. Smake østers og sjøkreps på vestlandet. Lære mer om tradisjonsmat i bygdenorge. Besøke småskalaprodusenter av øl eller ost. Stoppe hos bønder som satser på økologiske urter og bær. Besøke restauranter med det lille ekstra på et sted ”der ingen skulle tru”. Oppleve Gladmatfestivalen i Stavanger...

Slike ting vil tilføre reisen min det lille ekstra jeg er ute etter, og gi turen en høyere mening for meg. Så hvis du har tips eller innspill til steder jeg kan besøke langs ruta må du si fra :)

(Etterskrift: Fokuset hver dag lå mest på det å komme seg fram til neste overnattingssted, og ikke så mye på å oppsøke de spesielle produsentene. Veldig mye var forresten også stengt når jeg ankom bestemmelsesstedene. En stor matopplevelse hadde vi imidlertid på Torghatten feriesenter! Hvem hadde drømt om å finne slik gourmetmat der?! Gangstad Gårdsysteri i Nord-Trøndelag rakk jeg med 5 minutters margin før de skulle stenge, og det ble bare tid til en rask tur innom butikken og en smak av den fantastiske isen de lager.)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden