Sykkel

Ny sykkel..?

Jeg hadde lenge tenkt å bruke min gode hybridsykkel fra Hard Rocx til denne turen. Men så snakket jeg med flere som sterkt anbefalte å få tak i e n lett sykkel med mange nok gir til å få meg opp de mange fjellovergangene jeg skal over - uten å måtte gå av sykkelen og trille opp. En sykkel m ed 29'' hjul som ruller lett og har så mange eiker som mulig, slik at en unngår punkteringer. En sykkel med solide skivebremser slik at en har god bremsekraft i lange nedkjøringer. Og med et styre som har flere muligheter for å skifte stilling for hendene i løpet av dagen.

Jeg engasjerte kollega og
sykkelfantast Tor Espen Lynum for å få hjelp til å velge den perfekte sykkel, og kravspeken ble sånn: 
•    MTB-ramme med stiv konstruksjon
•    29'’ hjul
•    Skivebrems
•    Gir med god utveksling, 22/34
•    Bukkestyre
•    Godt sete
•    Skjermer
•    Bagasjebærer med kraftige skruer
Prisramme: 10 – 12.000,-

Min nye sykkel!

Vi hadde god tid, men plutselig skjedde ting veldig fort! XXL hadde nemlig et 2-dagers-salg i samarbeid med Eurocard, med 30 % rabatt på alle varer. Etter en rask vurdering var valget gjort - White 29 Pro!

Reklamen sier: "Dette er den nye referansen blant 29-ere til 10.000,-. De store hjulene tar deg lettere over ujevnheter og ruller fantastisk! Full XT girpakke, Reba demper, SLX hydrauliske bremser og raske, lette hjul med SLX nav/Mavic 319 felger, alt dette plassert på en lett og stiv aluminiumsramme blir dette en skogsmaskin med ypperste ytelse! Vekt 11,8 kg. Dette er sykkelen for deg som er ivrig syklist og er kompromissløs på skogsveiene!"

Mere utstyr...

Ja, så går tiden og en tester sykkel og utstyr og snakker med de som har peiling, og da finner en ut at en må ha noe mer...

Styret har ikke nok stillinger for å kunne variere sittestillingen i mange timer. Dessuten er det plassert for langt fram og for lavt sånn at jeg får en knekk i nakken når jeg ser framover. Da må en skifte både styre og stem også (ja ja, jeg har fått et nytt vokabular :)), for den gamle vil ikke passe til det nye styret.
Et butterflystyre gir mange muligheter for å variere håndstilling i løpet av en dag.

Sitte på liten plass

Jeg har kjøpt et nytt sete som skal monteres og stilles inn.  Dette Spiderflex-setet har en merkelig utforming, men tanken er at det skal gi mindre trykk i seteregionen. Når du skal sitte på et lite areal i 6 uker, så tror jeg det kan være lurt. Det syklende politi i Chicago og Seattle i USA, bruker slike seter har jeg hørt. 
Spiderflex

Og litt mer og litt mer...

Så blir en overtalt til å prøve klikksko, og da må en også ha nye pedaler. Ja, det ER bedre å sykle med klikksko - og ja, en tipper av og til...

Og nye hjul og nye dekk som skal rulle så mye bedre enn de som står på... 

Og sånn baller det på seg kan man si...

Men artig

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden