Sykkelturen Norge rundt

Nye mål

Jeg er som sagt typen som må ha konkrete mål å jobbe mot for å få framdrift. Spesielt når det gjelder trening! Jeg er avhengig av trening for å føle meg vel. Uten trening blir kroppen slapp og treg, den faller liksom sammen og eser ut, blir dvask og ulekker… Men for at hjernen min skal motiveres til å trene må jeg ha et mål å jobbe mot. Etter at maratonløpet i Stockholm var over og målet var nådd, klarte jeg ikke å motivere meg til hverdagstreningen igjen. Derfor satte jeg sensommeren 2011 dette store, langsiktige og kjempehårete målet – å sykle Norge fra øst til nord, vest til sør.
Norges geografiske ytterpunkter

Hvorfor..?

Hvorfor vil en legge ut på en 35 dagers tur i ensomhet? En tur som garantert blir slitsom, kald, våt, full av motbakker og mygg og som vil gi store utfordringer både mentalt og praktisk..?

Mitt svar er at jeg har kommet i en alder da en innser at man ikke skal leve evig, og at drømmer må realiseres mens en er i stand til det. I hele mitt yrkesaktive liv har jeg tilbrakt tiden bak et bord. Først i 21 år som tanntekniker og alene på arbeidsplassen, bare med en rad glisende gebiss til selskap. Så i 12 år foran en pc. 

Målet med turen er rett og slett å oppleve Norges lange kyst og folkene som bor der. Jeg har for så vidt reist litt. Har bodd to år i USA og vært på ferie i Thailand, Dubai, Mexico og flere av ”Landene Syden”, men mitt eget land har jeg ikke reist mye i! Jeg ønsker å få mentale bilder over byer og landskap. Jeg vil kjenne på det å være i det ukjente, være underveis, å se at ting ordner seg, kjenne på musklene at vi bor i et langt land… 


Ruta skal gå mellom Norges ytterpunkter på fastlandet – fra Kibergneset i Vardø kommune, som ligger lengst øst på fastlands-Norge, til Kinnarodden, som ligger lengst nord, deretter til Vardetangen i Austrheim kommune, som ligger lengst vest og ned til det sydligste punktet i landet, Lindesnes. 
Jeg regner med at det vil ta mellom 5 og 6 uker. For en fantastisk reise det må bli..!  
Regnbuen sett fra hytta i Malangen

Planlegging

Jeg har gitt meg selv to år til å planlegge turen og trene på sykling. For å holde på motivasjonen har jeg satt meg mange mindre delmål. Blant annet vil jeg ta et par lengre turer i Troms sommeren 2012 og være med på Lavkarittet i august.

Panleggingen er faktisk kjempeartig! Jeg har lest utallige blogger skrevet av tidligere Norge-på-langs-syklister, og suger til meg nyttige tips om sykkelutstyr og rutevalg, matlaging, teltliv og alt mulig annet. Jeg har satt opp en oversikt over nødvendig utstyr. Jeg har kjøpt inn kart fra Syklistenes Landsforening der tunneler og fergestrekninger er tegnet inn. Jeg har fått tak i NAFs veibok, som gir verdifull bakgrunnsinformasjon om stedene underveis.

Jeg koser meg med å visualisere meg selv på sykkelen i fint driv nedover kysten.

Selvfølgelig er jeg realistisk nok til å vite at det blir motvind, sluddbyger, myggsvermer og mørke tunneler også. Og det kjennes litt skummelt å skulle sykle alene. Hva om jeg blir nedkjørt i en mørk tunnel, havner i grøfta på grunn av iltre bilister, blir sprunget ned av ei rasende elgku eller en flokk rein, teltet brenner eller sykkelen blir stjålet, møter fulle, ekle folk, eller - ja, du vet…

Jeg har stadige diskusjoner med meg selv: skal jeg bo i telt eller hytte? Skal jeg dra alene eller finne noen å sykle sammen med? Skal jeg oppleve mest mulig eller ta litt mer straka vegen? Hvor mye trenger jeg egentlig å trene på forhånd..?

Jeg har en million spørsmål, og de fleste har jeg antakelig ikke svar på før jeg er ferdig med turen :)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

greta jentoft | Svar 02.07.2013 00.12

Heia Elin
tenker på deg. hvordan har du det nå, og hvor langt er du kommet, Elin?
Lykke til videre i alle fall og vi gleder oss til å høre om turen! Greta

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...
Du liker denne siden