Blogg før turen

Tre uker før avgang startet sykkelsesongen min. Mange har signalisert at det må da være ALT for seint, men nei... Jeg mener det er helt perfekt. Damen er så godt forberedt som hun kan bli. Resten vil falle på plass i løpet av den første uka på veien.

Alt det nye utstyret er nå montert - nye hjul og nytt sete og styre. Styret er selve dashbordet og har alle nødvendigheter påmontert, som lys, klokke og gps, frontveske og speil. Hvorfor bruker ikke flere speil forresten..? Det er en vesens forskjell når en ser hva som nærmer seg og kan gjøre nødvendige justeringer i veibanen etter om det er et vogntog eller fire motorsykler i følge.  

Første langturen på 7 mil ble gjennomført i helga, og alt fungerer helt utmerket! Setet ser noe merkelig ut, men jeg kan forsikre om at jeg var mindre øm i baken etter fredagens tur enn jeg var etter 2 mil på det forrige setet. Spiderflex er tingen for langdistanse!

Jeg har så smått også begynt å pakke. 14 kilo bagasje er selvpålagt maksimumsgrense, og jeg merker at det krever litt disiplin å holde seg innenfor... En del ting MÅ jeg ha med, som den lille Tempur-hodeputa og den elektriske tannbørsten. Telt, sovepose og underlag veier en del, og det samme gjør verktøy og kokeutstyret. Nå er jeg jo litt heldig som kommer i nærheten av hjemmet etter å ha tilbakelagt hele Finnmark og halve Troms fylke = 1/3 av turen! Da kan jeg om nødvendig gjøre noen endringer i pakkingen.

Neste oppdatering blir 13. juni. Tiden går så fort - og det e så bra :)

Drøye 5 uker igjen, og detaljeringsgraden i planleggingen stiger. Nordlandskysten, med sine utallige øyer, nes og fjorder, er en logistikkutfordring av dimensjoner! Man er avhengig av ferger og hurtigbåter med avgangstider som ikke er lagt opp etter syklister akkurat. Og det som virkelig er frustrerende er at når man googler etter en båtforbindelse finner man den ofte ikke fordi det er navnet på fergeleiet som er registrert - ikke navnet på nærmeste by... Godt man enda har god tid og kan flyte på10 vekttall logistikk fra Universitetet i Tromsø :) 

Nå går tiden fort mot 14. juni. Det er mindre enn 2 måneder igjen, og sneen ligger enda metertykk i Tromsø! Det betyr at sykkelen fortsatt får stå i garasjen, og at jeg fortsetter med mine vanlige treningsvaner fram til det blir bart i gatene. I går var det en reportasje i Byavisa om forberedelsene:

http://www.nordlys.no/nyheter/byavisa_tromso/article6606785.ece 

Nå kjenner jeg veldig at det begynner å nærme seg sykkeltur…


14. juni klokken 06.00 tar Widerøes postfly av fra Tromsø Lufthavn med meg, sykkelen og 15 kilo bagasje om bord. Destinasjonen: Vardø. Det er altså bare drøyt 11 uker igjen, og jeg er så klar! Utstyret er innkjøpt. Reiseruta er bestemt. Jeg har fått bidragsytere. Jeg har noen kolleger og venner som skal sykle noen distanser sammen med meg. Sykkelen skal få en liten oppdatering når den blir tatt ut av sitt vinterlager. Den skal påmonteres:
•    Nye hjul som skal gi minimal rullemotstand. Det tror jeg kan bli deilig både oppover og nedoverbakke.
•    Spiderflex sete. Den merkelige utformingen skal gi mindre trykk der nede, og når du skal sitte på et lite areal i 6 uker, så tror jeg det kan være lurt...
•    Butterfly styre. Det gir mange muligheter for å endre stillingen på hendene i løpet av en lang dag.

Dessuten trenger jeg et intensivkurs i vedlikehold og enkel reparasjon av sykkel. Mekking er ikke helt min greie, men det er dumt å ikke kunne hjelpe seg selv hvis man står i regn og motvind med ødelagt sykkelkjede på Sennalandet…


Men ellers er jeg klar! Jeg har trent spinning etter jul, og hver gang ser jeg for meg Kvænangsfjellet eller Trollstigen, og så klarer jeg å ta i litt mer. Det må jo bli lettere å komme opp fjellsidene med litt bedre lårmuskler på plass..?! Og reiseruta er også finjustert. Jeg har prøvd å finne ut hvor langt jeg jeg skal sykle hver dag. Selv om det for så vidt er et mål å ikke planlegge for grundig og la dagsformen bestemme, så må jeg ha en viss formening om når jeg er hvor. Jorunn skal for eksempel sykle Nordlandskysten sammen med meg, og hun må vite hvilken dag hun skal komme til Evenes.

 

Men først er det påske!

Etter å ha sendt ut brev med spørsmål om sponsing til noen utvalgte bedrifter i nærområdet, har jeg nå fått svar fra 3 som ønsker å støtte en dame i sin beste alder på hennes livs egotripp! Av Tromsøs beste arbeidsgiver Kongsberg Satellite Services (KSAT) har jeg fått 1 ukes ekstra ferie. Så har jeg fått løfte om ekstra rimelige matpakker fra Drytech (Real Turmat). Og i dag fikk jeg tilbud om spesialpriser på overnatting hos Rica Hotels. Mat og seng er de største utgiftspostene på budsjettet, så dette setter jeg svært stor pris på. Jeg er overlykkelig :)

Egen sponsorside kommer senere.

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:16

Hei Magne
Du kan skrive inn www.spiderflex.com på din nettleser, og da kommer du rett til de som lager setet.
Hilsen Elin

...
19.01 | 23:50

Hei Elin!

Hvor har du kjøpt SPIDERFLEX sykkelsete? Jeg finner ingen som har det.

...
06.08 | 16:07

Hei Elin
GRATULERER så mye.....flott jobbet!!!!
Vi snakkes om ikke så lenge.
Varm hilsen fra Birgit

...
02.08 | 21:19

Hei Grete. Takk for mange hyggelige og oppmuntrende kommentarer underveis :) Det betydde mye at folk fulgte med. God helg. Skal du aykle Lavka neste lørdag?

...